10 Μαΐου 2010

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΕ ΚΥΚΛΟΥ

ΜΑΙΟΣ 2010 και πέρασαν 8 μήνες με ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ στα LUDENS LABS. Απίστευτο το πως περνάει ο χρόνος; Περνάει! Αλλά αν περνάει κοντά σ αυτά που θα θέλαμε να έχει αφήσει, χαλάλι του.


Τί άφησε θυμάστε;


Έλενα Μαρούτσου, Ηλία Μαγκλίνη και Γιόκο Ογκάουα, Λένα Ταχματζίδου, Το Μετάξι και το Θάνατο στη Βενετία, Φώτη Καγγελάρη, Jonathan Koou και Roland Barthes, μια γεναριάτικη ακύρωση για σοβαρό λόγο, Βίκυ Θεοδωροπούλου, Γιώργο Βέη από το Τόκιο στο Χαρτούμ, βιβλία που κουβαλήσαμε μαρτιάτικα για να καταθέσουμε τις αναμνήσεις μας γι αυτά, μια μεγάλη βραδυά με έναν μεγάλο, τον Νάνο Βαλαωρίτη, και μια μαγιάτικη κουβέντα με τον Χριστόφορο Κάσδαγλη για το ΣΠΛΙΤ που δεν είναι αστυνομικό αφού δεν υπάρχει έγκλημα.


Απίστευτο το πως τα καταφέραμε όλα αυτά; Τα καταφέραμε! Και το τραπέζι μας έγινε ο τόπος της συνάντησής μας με συγγραφείς, μεταφραστές, βιβλία, ψυχαναλυτές, διπλωμάτες και εκδότες, όλοι τους ένας και ένας και όλοι ευχαριστημένοι που πέρασαν από αυτό. Τιμή μας λοιπόν και χαλάλι ο κόπος και οι αγωνίες.


Και τώρα;


Τώρα πάμε για φινάλε. Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 7ΜΜ

Εμείς το LUDENS STAFF θα έχουμε ετοιμάσει για σας κάτι που θα είναι έκπληξη. Εσείς αν θέλετε, πριν από την έκπληξη θα μας προτείνετε ένα βιβλίο για το καλοκαίρι μας. Πώς προτείνεις ένα βιβλίο για το καλοκαίρι; Μερικές φορές αφού το έχεις διαβάσει, άλλες φορές αφού έχεις επιθυμήσει να το διαβάσεις. Μιλάς για την εμπειρία ή για την προέλευση της επιθυμίας αποφασισμένος να πείσεις. Γιατί σ' αυτή τη ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ την 9η, ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ.


Πάμε λοιπόν για φινάλε και υποσχέσεις για ραντεβού τον Οκτώβρη με νέες ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ.