17 Μαΐου 2010

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ή ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ;Εκεί προς το τέλος του κάθε κύκλου, ο κύκλος μας για μια βραδιά ανοίγει. Που σημαίνει πως στην προτελευταία μας συνάντηση, η ομάδα ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ή ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ; υποδέχεται προσκεκλημένο συγγραφέα και καλεσμένους συνδαιτυμόνες για μια κουβέντα που έχει αφορμή το τελευταίο του βιβλίο, αιτία τη δική μας συγγραφική περιπέτεια και αιτιατό τη γνωριμία μας με κάποιον που βράζει στην εμπειρία της έκδοσης.

Όλα τα παραπάνω ακολουθούν την αυστηρή agenda ludens που σημαίνει κρασί, κουλούρι, τυρί και μπλα μπλα μέχρι τελικής πτώσης. Αν ακολουθηθεί και η ludens οδηγία χρήσης -περνάμε κάποια στιγμή μιας προηγούμενης μέρας ή τηλεφωνούμε ή στέλνουμε ένα μέιλ πως μάλλον θάρθουμε - για όλους θα βρεθεί μια θέση στις σκάλες, τους παγκους μας και το πατάρι – λέμε τώρα. Οι πολυθρόνες θα είναι πιασμένες από την ομάδα που χτυπιέται τις Πέμπτες σε λευκά χαρτιά, χωρίς καλεσμένους.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ στις 7.30

καλεσμένος μας ο Αύγουστος Κορτώ

ΔΕΚΑΕΞΙ, Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, Αθήνα 2010

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ή ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ; Συγγραφή Μυθιστόρημα, Νουβέλα, Διήγημα, με τη Βίκυ Θεοδωροπούλου: δουλεύοντας πάνω στο δικό μας μυθιστορηματικό γρίφο ενώ ταυτόχρονα σκαλίζουμε κλασσικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ελπίζουμε να καταλήξουμε με ένα παιδεμένο χειρόγραφο και με αρκετές παρατηρήσεις για την περιπέτεια της γραφής η οποία, αντίθετα με ό,τι κυκλοφορεί, δεν νομίζουμε πως είναι ανοιχτή σε όλους.