9 Φεβρουαρίου 2011

ΚΛΕΙΣΤό ΓΡάΜΜΑ ή ΑΝΟΙΧΤό ΒΙΒΛίΟ;

Γράφουμε Διήγημα, Νουβέλα, Μυθιστόρημα: δουλεύοντας πάνω στο δικό μας μυθιστορηματικό γρίφο ενώ ταυτόχρονα σκαλίζουμε κλασσικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ελπίζουμε να καταλήξουμε με ένα παιδεμένο χειρόγραφο και με αρκετές παρατηρήσεις για την περιπέτεια της γραφής η οποία, αντίθετα με ό,τι κυκλοφορεί, δεν νομίζουμε πως είναι ανοιχτή σε όλους.

άλλο κι αυτό Κλειστό Γράμμα ή Ανοιχτό Βιβλίο; Και να τα θες και τα δύο.

Συναντιόμαστε λοιπόν μία τετ α τετ. Κοιτιόμαστε στα μάτια και μιλάμε για όσα μπορούμε να πούμε πρώτη φορά που βλεπόμαστε. Μετά παραδίδουμε ένα δείγμα γραφής, κείμενο μικρό πεζό με αρχή, μέση, τέλος αν είναι δυνατό και όχι ό,τι μας κατέβηκε μια μέρα πούβρεχε κι εμείς κοιτούσαμε τις στάλες στα τζάμια. Ύστερα μπαίνουμε στην ομάδα των 6 maximum και αρχίζει η περιπέτεια που λέγεται Κλειστό Γράμμα ή Ανοιχτό Βιβλίο; Ζώντας αυτή θέλουμε διακαώς να μάθουμε να γράφουμε Διήγημα, Νουβέλα ή Μυθιστόρημα και πάση θυσία να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε: ένα Κλειστό Γράμμα ή ένα Ανοιχτό Βιβλίο;

Δεν μας ζητιέται βιογραφικό, δεν διαγωνιζόμαστε, δεν παίρνουμε βραβείο ούτε βεβαίωση συμμετοχής – μόνο στο τέλος ένα πτυχίο που το λέμε πτυχίο γιατί μας αρέσει ο ήχος που κάνει το ΠΤ όταν σκεφτόμαστε αυτό που έχουμε φυλαγμένο στο ντοσιέ στο σπίτι μας – δεν δημοσιεύουμε σώνει και καλά και γενικά, δεν τάζουμε τίποτε. Μόνο δουλειά δουλειά και χαρά χαρά και στρίμωγμα στρίμωγμα και χαρά χαρά γι αυτό που ελπίζουμε να καταφέρουμε στα LUDENS LABS όπου μετά το κάθε εργαστήριο τα φωνάζουμε LUDENS BAR, μια και μετά άμα θέλουμε και συνήθως θέλουμε, σβήνουμε τα φώτα, βγάζουμε ένα κρασί και κάτι τις και χαλαρώνουμε με μουσική και κουβέντες της παρέας. Τα cd που δανείζεστε τα επιστρέφετε με αντιγραφή από κάποιο δικό σας – αυτό το σκεφτήκαμε πέρσυ.

ΠΕΜΠΤΕΣ 7ΜΜ - 9ΜΜ

3 ΜΑΡΤΙΟΥ - 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

με τη Βίκυ Θεοδωροπούλου