1 Δεκεμβρίου 2009

ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ

Για την υιοθεσία που λέγαμε τις προάλλες, είμαστε σήμερα έτοιμοι να σας τα πούμε όλα. Αποφασίστηκε λοιπόν, κάθε τόσο, να διαλέγουμε ένα ελληνικό ή ξένο βιβλίο και επί έναν ολόκληρο μήνα να το φροντίζουμε σα να ναι δικό μας. Κουβέντες, αγκαλιές, βόλτες, παιχνίδια, δώρα, γιορτές και τέτοια.

Ο πρώτος μήνας υιοθεσίας είναι αυτός ο Δεκέμβρης και το πρώτο βιβλίο που με ενθουσιασμό υιοθετούμε είναι Ο Καρλομάγνος και η κάμερα με τα μυστικά, του Σπύρου Παλούκη και των Εκδόσεων Το Μαγικό Κουτί, που εκδόθηκε στην Αθήνα το 2008.

Τι λέμε να κάνουμε για το υιοθετημένο μας;

Πρώτα πρώτα ένα Πρόχειρο Διαγώνισμα. Ναι, μάλιστα. Από σήμερα 1η Δεκεμβρίου και μέχρι το τέλος του μήνα, θα υπάρχει στα LUDENS LABS ένα κομμάτι χαρτί για τον καθένα. Σε αυτό ο καθένας θα συμπληρώσει όπως νομίζει τα κενά που έχουμε αφήσει για την αφεντιά του, και αφού σημειώσει και τα στοιχεία του - Homo Ludens τάδε, email παπάκι δείνα – θα ρίξει το χαρτί του στη διάφανη κάλπη που φτιάξαμε με τα χεράκια μας. Μέσα σ αυτήν θα μαζευτούν όλες οι συμμετοχές του μήνα και στο τέλος του όλοι μαζί θα επιλέξουμε τις 10 πιο ludens εκδοχές fill-in-the-blanks. Αυτές οι 10, προτού αλλάξει ο χρόνος, θα κερδίσουν το δώρο του εκδότη: το βιβλίο, Ο Καρλομάγνος και η κάμερα με τα μυστικά του Σπύρου Παλούκη.
Εν τω μεταξύ, και καθώς το Πρόχειρο Διαγώνισμα θα συνεχίζεται, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, που όπως κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα μαζευόμαστε στις 7μμ για να ζήσουμε το LUDENSZINE -την πρώτη προφορική και δωρεάν εφημερίδα για το βιβλίο - η Ιωάννα Λευκαδίτη ανάμεσα στα άλλα, θα μας εμπιστευθεί και τις εντυπώσεις της από την ανάγνωση του Καρλομάγνου με λόγια, προβολές, μουσικές και επιχειρήματα.

Κάπως έτσι θα φτάσουμε στη γιορτή, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 7μμ, μέσα και έξω στο πεζοδρόμιο βρέχει χιονίζει, για να υποδεχτούμε με κρασί, ρακί, κουλούρι και τυρί, τον συγγραφέα Σπύρο Παλούκη που θα καταφτάσει από τις Βρυξέλλες cif στα LUDENS LABS για να συναντηθεί με την ανάδοχη οικογένεια του βιβλίου του.

Κάπως έτσι σκοπεύουμε κιόλας να στήνουμε στο μέλλον τις υιοθεσίες μας. Με μια ludens κατάσταση που θα τη φτιάχνουμε όλοι μαζί. Γι αυτό κι αν εμείς σας δώσαμε σήμερα κάποιες απαντήσεις στα ανυπόμονα πώς, γιατί, ποιό, τί, πότε, πού, με ποιούς, που μας στείλατε, για περάστε από αύριο εσείς, να βάλετε κι ένα χεράκι. .