3 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ANIMATION LAB

Με απλά απλούστατα υλικά από την καθημερινή μας ζωή, θα δημιουργήσουμε τη δική μας animated ταινία μικρού μήκους. Έτσι θα δώσουμε ψυχή (anima) σε απλά αντικείμενα και θα πλάσουμε χαρακτήρες που θα γίνουν οι πρωταγωνιστές μας. To animation εκ των πραγμάτων (πλαστελίνη, κούκλα, αντικείμενα, σχέδιο) ακολουθεί μια παιγνιώδη διαδικασία που οδηγεί σε μια μορφή κινηματογράφου. Ξεκινώντας από τις απλούστερες και ευκολότερες μορφές animation που είναι απίστευτο το πόσο προσιτές είναι σε όλους μας, θα δημιουργήσουμε μικρά δείγματα animation βασισμένα στις ιδέες και τις εμπνεύσεις μας και, ανάλογα με τις προτάσεις και τις προτιμήσεις μας, θα προχωρήσουμε σε πιο πολύπλοκα είδη animation.

Χωρίσμένοι σε μικρές ομάδες, θα αποφασίζουμε από κοινού την ιδέα της κάθε ταινίας, θα σχεδιάζουμε τη διαδικασία του γυρίσματος και θα πραγματοποιούμε το κάθε project στα χρονικά πλαίσια του Εργαστηρίου ενώ παράλληλα θα παρακολουθούμε προβολές ενδεικτικών ταινιών animation και θα βλέπουμε πάντα το αποτέλεσμα των δημιουργιών μας είτε άμεσα (μοντάζ μέσα στο εργαστήριο) ή το συντομότερο δυνατό (πχ. στην περίπτωση του direct animation όπου απαιτείται μηχανή προβολής φιλμ 35mm). Τα απαραίτητα υλικά και σύνεργα για τη κάθε συνάντηση θα ανακοινώνονται από την προηγούμενη έτσι ώστε να μπορούμε να τα ψάξουμε στο σπίτι μας - πολύτιμα σκουπίδια πετάμε αδίκως.

Στο τέλος του κύκλου, θα παρουσιαστούν οι μικρού μήκους ταινίες animation η οποίες θα φέρουν την υπογραφή των ομάδων και θα μπορούν, αν το επιθυμούμε, να βρουν το δρόμο τους σε προβολές και Φεστιβάλ.

6 ΠΕΜΠΤΕΣ 7ΜΜ-9ΜΜ

26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 31 ΜΑΙΟΥ 2012

με τη Λουκία Τζωρτζοπούλου