10 Σεπτεμβρίου 2009

LUDENZINE - ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ 09 - 10

NEWSWITHOUTPAPER 

σε παγκόσμια πρώτη

μηνιαίο livezine για το βιβλίο και το γύρω-γύρω-όλοι-μας

more

Υπάρχουν αναγνώστες που διαβάζουν ένα βιβλίο, ξετρελαίνονται και θέλουν α) να διαβάσουν ό,τι άλλο έχει γράψει αυτός ο συγγραφέας β) να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτό το συγγραφέα γ) να πάνε να τον αρπάξουν από την άλλη και κάτι να τον ρωτήσουν με τα μάτια δακρυσμένα δ) να βρούνε κι άλλα βιβλία έτσι, τέτοια φάση, μωρέ, αυτό ήταν τι ωραίο, δεν υπάρχουν άλλα τέτοια;

Υπάρχουν πρώην αναγνώστες που θα ήθελαν κάποιος να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι – έχουν χάσει λέει ένα μέρος της πίστης τους στην τέχνη, κάθε πικραμένος πια πάει και βγάζει ένα βιβλίο, τέτοια.

Υπάρχουν κι αυτοί που δεν διαβάζουν, που κάποιος τους έδωσε με τις καλύτερες συστάσεις τον «Καθένα» του Φίλιπ Ροθ ή το «Μαγικό βουνό» του Τόμας Μαν, ενώ το τελευταίο βιβλίο που αυτοί οι έρμοι είχαν διαβάσει ήταν φερ’ ειπείν το «Οι μυστικοί εφτά σε νέες περιπέτειες».

Υπάρχουν τύποι σινεφίλ, τύποι google, τύποι που μετά τον Balzac το χάος, τύποι που μετά τον Tolkien το χάος, τύποι που μετά τη Βίσση τι;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ludenszine θα έχει σε όλους κάτι να πει.  Θα πει για σύγχρονη λογοτεχνία αλλά και για πιο κλασική – πάντα προκύπτει. Θα πει και θα δείξει τις ιστοσελίδες και τα κολπάκια πολλών. Θα πει και κάνα ποίημα – κυρίως αν η έκδοση του τεύχους συμπέσει με μεγάλη εθνική εορτή.

Κίκα Κραμβουσάνου Σεπτ. 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ 7ΜΜ - 9ΜΜ